Monday, November 10, 2008

Ukens katt


Etter inspirasjon fra Birgittes blogg med "månedens hverdagshelt" tenkte jeg at jeg ville gjøre noe lignende. Katter er jo en stor del av livet mitt og siden vi har så mange hjemme i bygland tenkte jeg at for at alle kattene skal bli fornøyde må jeg nesten ha ukens katt istedenfor månedens katt.

Så: Ukens katt er herved Emil. Emil er oppkalt etter en tidligere katt vi hadde i 11 år. Men denne Emil biter ikke. Han er bare snill. Da Emil var liten hadde han mange søsken. En dag kom en stor hannkatt og tok livet av alle søskenene hans, Emil var den eneste som overlevde. Han fikk derfor ekstra mye oppmerksomhet siden han var den eneste og vi måtte leke ekstra mye med han. Dette har gjort Emil til en tillitsfull katt. Han er ekstremt kosete.

Emil har vært med å flyttet fra Solli i Bygland til Byglandsgardane. I mellomtiden måtte han bo på Kvs-Bygland på internat med familien Straume siden vi ikke fikk flyttet inn i det nye huset med en gang. Moren til Emil, Pandaen likte ikke så godt å bo på internat og tok med seg Emil på den lange gåturen til Solli. Da var Emil bare noen måneder gammel og dette ble en tøff tur. Heldigvis fikk han sitte på i bilen tilbake til internatet. Her følger noen bilder av Emils liv.

Siden Emil ble enebarn hadde Pandaen tid til å ta seg av to foreldreløse kaninunger som trengte en fostermor. Her ser vi Emil være barnevakt. Han er selv bare noen uker gammel, men alikevel viser han seg som en ansvarsfull katt med et stort hjerte.

Her leker Emil med mora si
Her er Emil bare noen måneder gammel.


Emils første jul ble feiret på Byglandsgardane. Her sammen med Tittepilla og Randi


Emil hadde en kjempestor manke helt til han fikk mange floker og måtte bli klippet. Vi håper den vokser tilbake.


6 comments:

Anonymous said...

enig. det måtte bli emil som førstemann ut.du må bare ta med blide av emil da han hjalp mamma å passe på de to morløse kaninungene. ligger på min facebook.


mamma

Anonymous said...

Denne var bare helt herlig!! :D For noen flotte bilder! Han er kjempefin katt! Masse pels og kjempegla i kos!! Det er stas for en katteelsker!!:D

Claudius said...

Aa, herlighet saa skjoenne!

Sitter her med kloee i fingrene etter aa grafse litt i pusepels! Emil ser utrolig soet ut... Ikke at det er mange katter som ikke er soete, men denne lille tassen var i alle fall til aa spise opp!

Kjempeide med ukas katt! Jeg maa holde meg oppdatert.

Anonymous said...

Søt! Veldig søt!

Iren said...

fine puuusen. jeg har forresten fiksa sånt Månedens Ingrid nå.. hehe:)

Anonymous said...

siste nytt om emil.for en uke sia fikk pappa tlf fra olav sandnes i jordalsbø : om vi eide en rød,kjælen hankatt ?
joda,emil hadde vært borte litt,så det kunne stemme dette. han hadde vært der et par dager så de syns synd på han , tok han inn og bød på hjemmelaga kjøttkaker. men det var ingen bønn,dag ola sin yndling måtte hjem til jul. det tok 2 dager,så ringte de igjen. da ba vi de om ikke å gi han mat,så fikk vi se om han kom hjem selv. det gjorde han ikke of de ringte igjen : det er så ille for han hopper opp på kjøkkenvinduet og vil inn. og vi syns synd på han. så pappa dro av gårde igjen,og sia har han blitt her .løvemanken er på vei ut igjen også.

mamman til emil