Sunday, January 17, 2010

Møte, Marked og Marsvinspising

Godt nyttår allesammen! Jeg har etter en fantastisk juleferie (dere kan se bilder fra den på facebook) kommet meg tilbake til Canar og med meg kom de fem jentene fra Gå ut senteret. Det har vært utrolig koselig å endelig bli flere oppe i Nar, spesielt etter å ha vært der alene i 2 måneder.

Her er litt bilder fra de to første ukene etter nyttår. Vi var på gudstjeneste forrige søndag, noe som er en opplevelse i seg selv. Der gikk veldig mye av møtet på Kichwa språket som er helt ukjent for oss og det ligner ikke på spansk eller noe annet. Møtet begynte klokken kvart over eleve og varte til to tiden. Vi fikk høre at det var greit å komme for sent, men å gå for tidlig var uhøflig, så vi valgte å komme litt for sent, men satt helt til slutt. Rett etter møtet var det det berømte søndagsmarkedet. Mange av damene i menigheten hadde meg seg kurver de skulle fylle opp med mat etterpå. Markedet var veldig stort og vi kjøpte mye frukt og grønnsaker. De solgte også alt fra levende kyllinger til fisk og krydder.

Her er et lite utvalg av fruktene de solgte på markedet, nam..:


Vi skulle til en familie litt utenfor Tambo (ligger ved Canar) og spise marsvin her om dagen. Marsvin eller Cuy som det heter her er en av de største delikatessene i Canar og Cuenca området og vi følte derfor det var på tide å smake dette. Vi ble kjørt av vaktmesteren på klinikken et stykke utenfor Tambo. Derfra gikk vi litt før vi kom til en liten gård i en skråning. Utrolig koselig der og huset var laget av jord og strå.

Jeg bor som sagt rett ved klinikken i Nar; her er skiltet:



Før avreise; Veronica og Miriam Utenfor klinikken:



Nedi her er gården vi var på.



Litt av huset og klesvasken..


Inne i spisestua så vi et gammelt bilde fra Norge. Han vi var hos hadde vært i Norge før og hadde hengene dette, et bilde av fjell fra Norge og et Sameflagg på veggen. Litt morsomt



Myrna venter spent på maten... Her i landet finnes det mye brus og helst i 3 liters flasker... litt mye spør du meg



Cuyen ble servert på fat. Vi fikk ta bilder og rett etterpå knakk de den opp så alle kunne ta en bit...



De vi var hos



Myrna valgte ett bein og angret raskt etterpå..




Greit å ha smakt, litt som kylling sier de fleste, jeg er enig, men syns det var litt seigt og foretrekker egentlig kylling;)

Vi var så "heldige" å få se alle marsvinbabyene etter middagen...



På vei tilbake til Canar fikk vi en omvisning i bygdene rundt...


Miriam og Veronica på lasteplanet.


Kontraster i husene.. Her et "amerikansk hus". Dvs at de sannsynligvis har familie i USA som sender penger til de. Ikke mangel på farger ihvertfall.


Og her et gammel jordhus..


2 comments:

dag ola said...

Meg og Bibbi hadde chicken tandoori i går. Satt i grunnen og tenkte på deg for kvar bit eg tok. Det er i grunnen det som er Ingridmat... hehe..

Kos deg, blir godt å få deg heim att etter kvart!

Anonymous said...

Ser så gøy ut å få ordentlig kjennskap til landet.
Bare så synd at det ikke spilles panfløyte der. Er vel kanskje helst i Peru man kan høre de lengtende tonene fra den sarte, mollstemte fløyta.

Mamma